جلد نهم کتاب ارزشمند رجال تفسیری اثر مفسر بزرگ قرآن کریم حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به همت پژوهشگاه علوم وحیانی معارج تدوین، منتشر و روانه بازار گردیده است.
روش تحقيق و بررسي در جلد نه رجال تفسیری همچون هشت جلد پیشین با نگاه فراگیر در همه منابع حدیثی ، رجالی ، تفسیری ، و تاریخی چه شیعه و چه سنی انجام پذیرفته است . از این رو، این پژوهش و کوشش تحقیقی را می توان «هویة الراوی» نامید که با رویکرد معرفی گزارشگران روایات تفسیری به بررسی زوایای کاربردی آنها مانند نام راوی و پسوندهای دیگر آن، طبقه سندی راوی، مذهب و جایگاه حدیثی راوی پرداخته است.
در کنار برشماری معیارهای کهن در شناخت جایگاه راویان، بکارگیری شیوه های جدید و به روز در ارزشگذاری راویان احادیث تفسیری و بهره جستن از ویژگیهای پنهان ولی کارا در شناخت بیشتر جایگاه آنها از نوآوریهای این پژوهش است. در این جلد به شرح حال و بررسی ویژگیهای گوناگون بیش از پنجاه گزارشگر حدیث و روایت پرداخته شده، که در میان آنها نام راویان سرشناس و پرگزارشی مانند «حسین بن سعید اهوازی»، «حسین بن علی بن یقطین»، «حسین بن حسن اشقر»، و «حسین بن حکم حبری» دیده می شود.
نکته ای که سزاوار بیشنگریست بکار بردن عبارتهای فارسی به جای عبارتهای عربی است، بی آنکه که اصول ثابت رجالی و اصطلاح های آن آسیب دیده، دچار دگرگونی گردد. این گونه نگارش سبب می گردد زبان فارسی جای خود را در گفتگوهای رجالی باز کرده و زمینه پدیدار شدن رجال فارسی – با حفظ اصول - را فرهم آورد.
امید است این تلاش علمی، پاسخگوی دانشوران و پژوهندگان علوم رجالی، تفسیری، و حدیثی باشد.
علاقمندان برای تهیه آثار آیت الله العظمی جوادی آملی می توانند به سایت مرکز بین المللی نشر اسراء به آدرس www.nashresra.ir مراجعه نمایند.