طرح اجمالی شیعه شناسی

29 09 2021 46698 شناسه:
  • لازم به ذکر است سابقاً در کتبي مانند تجريد خواجه و شروح فراواني که بر آن نگاشته شده است اعم از شراح عامه و خاصه به تعريف و تبيين مباني اعتقادي شيعه با تکيه بر عقلانيت پرداخته شده است. گرچه لازم است با توجه به سير و تطور تاريخ هماهنگي مکتب شيعه با مسائل اجتماعي، سياسي، حقوقي و... روز تبيين و معرفي شود. همچنين در کتب ارزشمندي مانند شرح ملاصدرا بر اصول کافي، شرح کتاب توحيد قاضي سعيد قمي و تفسير الميزان مرحوم علامه طباطبايي، شرح حديث جنود عقل و جهل و چهل حديث امام خميني در اين زمينه به تفصيل و اجمال سخن ها گفته شده است.

  • گرچه آثار مکتوب و غير مکتوب حضرت آيت الله جوادي دامت برکاته در پيشبرد اين حرکت عظيم بسيار مغتنم، غني و نافع است لکن تصريح به هماهنگي با منظومه فکري و خط علمي ايشان در تدوين چنين طرح عظيمي که تا بحال چنين سابقه اي جامع نداشته است ممکن است شبهه جناح بندي فکري و اعتقادي را مطرح کند و موجب برانگيختن حساسيت هاي داخلي شود و علاوه بر آن با توجه به اين که اصل طرح معرفي مکتب شيعي و شناسنامه جامع آن در سطح جهاني و بين الملل است ممکن است توسط افرادي چه در داخل و چه در خارج از کشور  اين چنين تبليغ و القا گردد که مجموعه گردآوري شده، عقيده و آراي تمام شيعه نيست بلکه متعلق به يک طيف خاص و خط فکري مستقل است بنابر اين کل مجموعه، متهم و تأثيرگذاري خارجي آن به حد مطلوب نخواهد رسيد.

  •  نظير مقالات و تحقيقات نادرست و ناقصي که توسط برخي نويسندگان غربي بر روي سايت دانشگاه ها،يا پايگاه هاي مراکز علمي و اطلاع رساني مختلف و دانشنامه هاي بين المللي مانند دانشگاه جرجياي آمريکا، دانشگاه شيپ پنس بورگ پنسيلوانياي آمريکا، پايگاه اطلاع رساني اينفوپليز، دانشنامه بريتانيکا و... قرار گرفته است.

  • بايد به اين نکته توجه اساسي داشت که اگر خواسته باشيم به معرفي فرق شيعه بپردازيم از موضوع اصلي خارج خواهيم شد چرا که موضوع اصلي، معرفي شيعه دوازده امامي است مگر اين که معرفي ساير فرق شيعي از باب روشنگري نسبت به برخي انحرافات عقيدتي در شيعه باشد که منتج به معرفي شيعه دوازده امامي به عنوان مذهب حق گردد.


مطالب مرتبط

  • صفحة ويكي

  • FrontPage

    23 أكتوبر، 22 1:16 م

دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات