12 12 2021 342675 بطاقة تعريف:
image
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی:

بنیاد اسراء اساسا قائم به پژوهش و تحقیق است/ تاکید بر استفاده از ابزارهای نوین در حوزه پژوهش

ایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به مناسبت هفته پژوهش در سخنانی با اشاره به بیش از سه دهه فعالیت های پژوهشی و تحقیقی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، بیان داشت: بنیاد اسراء یک دوره سی ساله را در بخش پژوهش پشت سر...

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء به مناسبت هفته پژوهش در سخنانی با اشاره به بیش از سه دهه فعالیت های پژوهشی و تحقیقی بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء، بیان داشت: بنیاد اسراء یک دوره سی ساله را در بخش پژوهش پشت سر گذاشته که دوره بسیار مبارکی بود و محصول این سی سال این آثار فاخر و شاخصی است که الحمدلله تقدیم جامعه علمی گردیده است.

وی در ادامه به تفاوت ماهوی پژوهش و تحقیق اشاره و خاطرنشان کرد: جلوههای پژوهش از منظر پژوهشگران یکسان نیست؛ حتی مفهوم عنوان پژوهش با عنوان تحقیق باهم متفاوت است، پژوهش معادل و مساوی با تحقیق نیست! پژوهش یک اصطلاحی است که بیشتر روشنفکران استفاده میکنند و در واقع دارند واژه تحقیق را رد میکنند، چون در واژه تحقیق راهیابی به حق مطرح است، در این ساحت محقق تلاش میکند که به حق برسد! اما آنهایی که یا حق را قبول ندارند یا رسیدن به حق را قبول ندارند از واژه تحقیق گریزاناند و واژه پژوهش را جایگزین میکنند. ما اگر بتوانیم این فضای فکری و فرهنگی را حفظ کنیم و بر این واژه تحفظ داشته باشیم که فضا برای ما، فضای تحقیق است، محققانی هستند و این محققان درجه به درجه به حق نزدیک شدهاند، ما نمیگوییم آنچه که به آن رسیدهایم عین و حاق حق و حقیقت است اما همواره تلاش داشته ایم که به حقیقت برسیم و این معنا را در فضای تحقیقی خودمان داشته باشیم.

ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء تاکید داشت: واقعیت این است که ما باید این معنا را در مجموعه خودمان به صحنه بیاوریم. همواره تلاش این بوده است که بنیاد بینالمللی علوم وحیانی بر مبنای تحقیق جلو برود و تحقیق خط سیر و منش بنیاد باشد و ما باید این مسئله تحقیق را در مجموعه خودمان بیش از گذشته مستقر کنیم و توجه داشته باشیم که امروزه ابزار تحقیق تغییر کرده و کاملتر شده و این بسیار کمک کننده است. همانطور که در علم طب الآن آخرین تکنولوژیها را در بحثهای عکسبرداریها و آزمایشات دقیق و امثال ذلک به میدان آورده اند و بر مبنای آن دارند درمان میکنند این میشود تحقیق.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی اظهار داشت: ما باید فضای آینده ی پژوهش خودمان را مبتنی بر آخرین تکنولوژیهایی که در حوزه تحقیق مطرح می شود برنامه ریزی کنیم تا ما هم خود را در مسیر تولید علم ثابت قدم نگه داریم إنشاءالله. چون آنچه را که ما تا الآن تولید کردیم علم نیست یک سلسله مبانی یک سلسله نظرات یک سلسله مواضع فکری است و اگر بخواهد خودش را به تولید علم برساند باید مهندسی هم با آن بیاید. یک زمانی آیا میگفتند که پزشکی و مهندسی دو تا رشته جدای از هماند الآن اینقدر باهم رفیق شدند که این مهندسی پزشکی اگر نباشد پزشکی رشد نمیکند.

وی تصریح داشت: ما باید ببینیم واقعاً کار تحقیق ما در آینده به کدام جهت بایستی حرکت کند؟ تا آنجا که الآن تولید شد براساس تکنولوژیهای موجود و در یک فضای تقریباً سنتی شکل گرفته است، ما واقعاً فاصله داریم با آن واقعیتهایی که به لحاظ تحقیق در جهان امروز، نیاز داریم. بنابراین من فکر میکنم که دوستان ما باید فضای تحقیق آینده ما را پیشبینی بکنند که ما در آینده در کدام فضای تحقیق میخواهیم برویم؟ محققان گرامی لااقل باید چند گام در این زمینه جلوتر باشند. ما باید واقعاً بدانیم که امروز در جهان پژوهش و تحقیق به صورت معنای خاصی که ما به دنبالش هستیم به چه سبکی دارد اتفاق میافتد خصوصاً در بحث علوم انسانی که ما در این فضا داریم کار میکنیم. آیا واقعاً علوم ریاضی میتواند در این رابطه کمکمان کند؟ علوم طبیعی میتواند ما را کمک کند؟ و یا بسیاری دیگر از فنون دیگر آیا میتوانند در کار پژوهش با ما مداخله کنند و به ما کمک کنند؟

ریاست بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء ابراز داشت: ما باید در این بخش با یک بیان روشنی در صحنه باشیم تا از کاروان تحقیق دنیای امروز عقب نمانیم. به هر حال دنیا دارد تلاش میکند خودش را به صحنههای جدیدتری در این فضا برساند و ما باید خودمان را پیشگام در این جریانها بدانیم، خصوصاً به اینکه بنیاد اسراء اساسا قائم به پژوهش و تحقیق است، و اگر مباحث فرهنگی یا آموزشی به فعالیت های ما افزوده شده است به تبع کارهای پژوهشی بنیاد، به میدان آمده است.

وی خاطرنشان کرد: باید برای همگان مشخص باشد که پژوهش از ناحیه اسراء به چه تعریف میشود؟ این البته کار سختی است اینکه آیا اسراء یک فاکتور و شاخص دیگری را بر پژوهش اضافه میکند یا نه؟! بله، امتیاز برتری که در اینجا وجود دارد و در جای دیگر نیست این امتیاز جامعیت علوم است که حضرت استاد در کارهای پژوهشی خودشان منظرهای مختلف علوم را در نظر دارند. این از مختصات پژوهشهایی است که در اسراء شکل میگیرد اما آیا جهات دیگری که در پزوهش های اسراء لحاظ می شود را لازم است تعریف کنیم. این از مباحثی است که إنشاءالله باید روی آن کار و فکر بشود. به هر حال باید پژوهش ما با یک هویتی همراه باشد که شاخصه های اسراء را در بخش پژوهش به همراه داشته باشد، این نیاز به کار جدی دارد.


دیدگاه شما درباره این مطلب
أضف تعليقات