آرشیو اخبار - پژوهشگاه معارج
آرشیو اخبار
Asset Publisher

نشست علمی «مباني و اصول فقهي حاكم بر سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران»
فقیه با قواعد فقهی که در دست دارد و نیز با تکیه بر شیوه اجتهادی و نگرش فقاهتی اش، تمام تلاشش را می کند که خود را به این منبع نزدیک کند، تا از رهگذر آن بتواند احکام سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... را استخراج کند.

سرازیر شدن فیض الهی به سوی انسان
معنای واقعی ﴿مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها﴾ این است که اگر ما قصد کردیم که به مقاصدی همچون علم، عدالت، فقاهت و فضایلی از این قبیل برسیم، آن هدف خودش به سمت ما سرازیر می شود و با سرعتی بیش از آن سرعتی که ما به سمت او می رویم، به سمت ما می آید، لذا ما زودتر از آنچه فکرش را می...

مرجعيت قرآن در علوم اسلامي
ما به این روایت «إنّما العلم ثلاثة؛ آية محكمة، فريضة عادلة، سنة قائمة» هیچ عمل ننموده ایم، آن گاه نباید توقع داشته باشیم که حوزه ما انسان های عاقل و عادل بپروراند.

نشست صمیمی پژوهشگران و محققان پژوهشگاه علوم وحیانی معارج با ریاست محترم بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء
در این نشست ابتدا معاونت محترم پژوهشی پژوهشگاه گزارش کوتاهی از روند فعالیتهای جاری پژوهشگاه ارائه نمود و سپس برنامه های آینده پژوهشگاه را بیان نمود.

راه وصول به مقام مقربین
راه رسيدن و قُرب الي الله فراوان است، ولي بهترين، نزديکترين و آسان ترين آنها نماز شب است: «إنّ الْوصُول إلي اللَّه عَزّ و جَلّ سَفرٌ لا يُدرَك إلّا بِامْتطاء اللّيل»؛ رسیدن به مقام قرب الهی، سفری است که جز با شب زنده داری و عبادت شبانه حاصل نمی شود.

انتشار جلد 41 «تفسیر تسنیم»
جلد چهل و یکم تفسیر گرانسنگ تسنیم، اثر مفسر بزرگ قرآن کریم حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، به همت پژوهشگران پژوهشگاه علوم وحیانی معارج و مرکز بین المللی نشر اسراء منتشر شد.
نیازمند گفتگوی اسلام با یهودیت و مسیحیت هستیم/ لزوم ارتقای سطح گفتگوها از نگاه اخلاقی به نگاه دینی
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی ریاست بنیاد بین المللی علاوم وحیانی اسراء در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری حوزه به تشریح ابعاد مختلف و اهمیت نشست گفتگوهای دینی میان ایران و واتیکان پرداخت.

حوزه هاي علميه و ضرورت هاي پيش رو
مسئولان حوزه هاي علميّه و مديران دانشگاه ها و پژوهشگاه ها موظف اند كه هم اقسام علوم لازم و نافع را بشناسند و هم عالمان و متعلمان هر مركز علمي را به لحاظ ميزان هوش و استعداد شناسايي كنند تا هر معلم و محقق و دانشجويي در راستاي آن علمي كه مستعد آن است، نيرو و استعدادش را دارد به كار گرفته شود.

فریضه بودن برهان و نافله بودن عرفان
عرفان در مکتب شيعه، نافله است نه فريضه؛ آنچه فريضه است برهان و دليل است. زيرا آن چيزي که مقدور توده مردم است،دليل و برهان است.

ویژه هفته پژوهش؛ معرفی برنامه ها و تبيين چشم اندازهاي پژوهشي پژوهشگاه معارج
حجت الاسلام علي روح الهي معاون پژوهشي پژوهشگاه علوم وحياني معارج به تشريح برنامه هاي پژوهشگاه معارج در هفته پژوهش و تبيين چشم اندازهاي پژوهشي پژوهشگاه معارج در حوزه هاي مختلف پرداخت

نشست علمي «بررسي ظرفيت هاي تعاملي دنياي اسلام و مسيحيت
نشست تخصصی «بررسی ظرفیت های تعاملی دنیای اسلام و مسیحیت» با سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین «ابوالقاسم عليدوست» مسئول انجمن فقه و حقوق اسلامی حوزه علميه، و با حضور رياست محترم بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء و نيز پژوهشگران و محققان پژوهشگاه علوم وحياني معارج، برگزار شد. برگزاري اين نشست به...

سوگند به قلم و آنچه مي نگارند
علم و اخلاق، اين دو امر مهم همچون دو بالي است كه جامعه را حفظ مي كند. آنانكه بر كرسي علم نشسته اند بايد مباحث خود را عالمانه مطرح كنند، نه آنكه علمي سخن بگويند و عوامانه فكر كنند. همچنين آنانكه بر كرسي اخلاق نشسته اند بايد قلمشان متخلقانه باشد، نه آنكه از اخلاق سخن بگويند و غير اخلاقي بيانديشند....